Skip to Main Content
A következőt keresem

Mindent egyben tartalmazó keresztcsont-tájéki habkötszer

Mepilex Border Sacrum

Az ötrétegű habkötszer a nyomási fekélyek megelőzésére és a keresztcsont-tájéki sebek kezelésére

A Mepilex® Border Sacrum mindent egyben tartalmazó kötszer at egyetlen ötrétegű, keresztcsont-tájéki habkötszer szabadalmaztatott Deep Defense TechnologyTM technológiával – bizonyítottan megelőzi a felfekvéseket, ha más standard megelőzési protokollal együtt alkalmazzák            .

A kialakítás optimális gyógyulási környezetet biztosít a közepesen és erősen váladékozó, keresztcsont-tájéki sebek kezeléshez. Hatékonyan felszívja és magában tartja a váladékot    és a nedvességet megfelelően kiegyenlíti, miközben elkerüli a maceráció kockázatát    .

Ez a közelmúltban bevezetett, továbbfejlesztett kialakítás új kezelő fülekkel és vastagabb határoló szélekkel rendelkezik, ami egyszerűbb felhelyezést és betegellenőrzést tesz lehetővé. A nyomási fekély prevenciójára történő használat érdekében a keresztcsont-alakzatot fonomították, így Ön megfelelően letakarhatja a nagy kockázatot jelentő keresztcsont-tájékot; és a maximális védelem érdekében jobb gluteális lezárást biztosít.

A továbbfejlesztett kialakítás továbbra is rendelkezik Safetac® technológiával – az eredeti, fájdalom-minimalizáló, szilikon tapadófelülettel. Így a kötszer lágyan illeszkedik a bőrre és nem tapad a nedves sebágyhoz    – így könnyen eltávolíthatja a bőr felsértése nélkül  . Ez kevesebb fájdalmat jelent az Ön betegeinek  .

  • Más standard megelőzési protokollal történő együttes alkalmazás esetén bizonyítottan – akár 88%-kal – csökkenti a nyomási fekélyek kialakulását      
  • A szabadalmazott Deep Defense Technology* védelmet nyújt a külső erőkkel – a nyomással, a nyíróerőkkel és a dörzsöléssel – szemben; és kezeli a mikroklímát, a felefekvésekért felelős legfontosabb tényezőket     
  • A Safetac technológiával rendelkező Mepilex® Border kötszer minimálisra csökkenti a fájdalmat a kötszercsere során  

  • Kiváló folyadékkezelési és -megtartó képesség
  • Csökkenti a maceráció kockázatát   

 

A *Deep Defense TechnologyTM a Mölnlycke által használt védjegy.

 

További termékinformációk

Mikor kell használni a Mepilex Border Sacrum kötszert?

Kezelés

Használja a Mepilex Border Sacrum terméket közepes és nagy mértékben váladékozó keresztcsont-tájéki sebek, mint például nyomási fekélyek és pilonidális ciszták műtéti kimetszése esetén. Mivel a kötszer a seb kitisztulását elősegítő nedves környezetet tart fenn, kezdetben előfordulhat a seb méretének növekedése. Ez normális jelenség, és számítani kell rá.

A felfekvések megelőzése

Egy nemrégiben az Egyesült Államokban véletlenszerűen végzett ellenőrzött vizsgálat kimutatta a Mepilex Border Sacrum termék statisztikailag szignifikáns hatását a kórházban szerzett felfekvések eseteinek – 88%-kal történő – csökkentése terén   A kötszert profilaktikusan alkalmazhatja a veszélyeztetett betegeknél , például a helyhez kötött betegek esetében, azoknál, akik rossz bőr perfurzióval rendelkeznek és bőrük károsodott, a műtőkben, az intenzív ellátás során, illetve a hosszadalmas műtéti beavatkozások előtt és közben. Tudományos tanulmányok kimutatták, hogy a Mepilex Border Sacrum képes befolyásolni négy olyan külső tényezőt, amelyek hozzájárulhatnak a felfekvések kialakulásához: minimálisra csökkenti és újra elosztja a nyíróerőket, újra elosztja a nyomást, csökkenti a súrlódást és optimális mikroklímát tart fenn .

Megjegyzés: a kötszerek profilaktikus terápia részeként történő alkalmazása nem zárja ki eleve egy átfogó felfekvés-megelőzési protokoll kidolgozásának és követésének szükségességét.

A Mepilex Border Sacrum kötszer használata

Lépésenkénti útmutató – első felhelyezés

Lépésenkénti útmutató – újbóli felhelyezés

Letölthető dokumentumok

Termékadatok

Kód Méret (cm) Db/doboz Db/karton
       
       
       

Mölnlycke kapcsolódó termékek

Szakmai ismeretek

Tudjon meg többet

'References'

Ossza meg a közösségi médián

Lépjen kapcsolatba velünk
Válassza ki a piacot

Válassza ki a piacot

Mölnlycke Bezárás

Egészségügyi szakember megerősítése

Az Ön által meglátogatni kívánt oldal információi kizárólag egészségügyi szakemberek számára készültek. Az alábbi jelölőmezőre kattintva Ön megerősíti, hogy egészségügyi szakember.