Skip to Main Content
I'm looking for

Mindent egyben tartalmazó keresztcsont-tájéki habkötszer

Mepilex Border Sacrum

Az ötrétegű habkötszer a nyomási fekélyek megelőzésére és a keresztcsont-tájéki sebek kezelésére

A Mepilex® Border Sacrum mindent egyben tartalmazó kötszer at egyetlen ötrétegű, keresztcsont-tájéki habkötszer szabadalmaztatott Deep Defense TechnologyTM technológiával – bizonyítottan megelőzi a felfekvéseket, ha más standard megelőzési protokollal együtt alkalmazzák            .

A kialakítás optimális gyógyulási környezetet biztosít a közepesen és erősen váladékozó, keresztcsont-tájéki sebek kezeléshez. Hatékonyan felszívja és magában tartja a váladékot    és a nedvességet megfelelően kiegyenlíti, miközben elkerüli a maceráció kockázatát    .

Ez a közelmúltban bevezetett, továbbfejlesztett kialakítás új kezelő fülekkel és vastagabb határoló szélekkel rendelkezik, ami egyszerűbb felhelyezést és betegellenőrzést tesz lehetővé. A nyomási fekély prevenciójára történő használat érdekében a keresztcsont-alakzatot fonomították, így Ön megfelelően letakarhatja a nagy kockázatot jelentő keresztcsont-tájékot; és a maximális védelem érdekében jobb gluteális lezárást biztosít.

A továbbfejlesztett kialakítás továbbra is rendelkezik Safetac® technológiával – az eredeti, fájdalom-minimalizáló, szilikon tapadófelülettel. Így a kötszer lágyan illeszkedik a bőrre és nem tapad a nedves sebágyhoz    – így könnyen eltávolíthatja a bőr felsértése nélkül  . Ez kevesebb fájdalmat jelent az Ön betegeinek  .

  • Más standard megelőzési protokollal történő együttes alkalmazás esetén bizonyítottan – akár 88%-kal – csökkenti a nyomási fekélyek kialakulását      
  • A szabadalmazott Deep Defense Technology* védelmet nyújt a külső erőkkel – a nyomással, a nyíróerőkkel és a dörzsöléssel – szemben; és kezeli a mikroklímát, a felefekvésekért felelős legfontosabb tényezőket     
  • A Safetac technológiával rendelkező Mepilex® Border kötszer minimálisra csökkenti a fájdalmat a kötszercsere során  

  • Kiváló folyadékkezelési és -megtartó képesség
  • Csökkenti a maceráció kockázatát   

 

A *Deep Defense TechnologyTM a Mölnlycke által használt védjegy.

 

További termékinformációk

Mikor kell használni a Mepilex Border Sacrum kötszert?

Kezelés

Használja a Mepilex Border Sacrum terméket közepes és nagy mértékben váladékozó keresztcsont-tájéki sebek, mint például nyomási fekélyek és pilonidális ciszták műtéti kimetszése esetén. Mivel a kötszer a seb kitisztulását elősegítő nedves környezetet tart fenn, kezdetben előfordulhat a seb méretének növekedése. Ez normális jelenség, és számítani kell rá.

A felfekvések megelőzése

Egy nemrégiben az Egyesült Államokban véletlenszerűen végzett ellenőrzött vizsgálat kimutatta a Mepilex Border Sacrum termék statisztikailag szignifikáns hatását a kórházban szerzett felfekvések eseteinek – 88%-kal történő – csökkentése terén   A kötszert profilaktikusan alkalmazhatja a veszélyeztetett betegeknél , például a helyhez kötött betegek esetében, azoknál, akik rossz bőr perfurzióval rendelkeznek és bőrük károsodott, a műtőkben, az intenzív ellátás során, illetve a hosszadalmas műtéti beavatkozások előtt és közben. Tudományos tanulmányok kimutatták, hogy a Mepilex Border Sacrum képes befolyásolni négy olyan külső tényezőt, amelyek hozzájárulhatnak a felfekvések kialakulásához: minimálisra csökkenti és újra elosztja a nyíróerőket, újra elosztja a nyomást, csökkenti a súrlódást és optimális mikroklímát tart fenn .

Megjegyzés: a kötszerek profilaktikus terápia részeként történő alkalmazása nem zárja ki eleve egy átfogó felfekvés-megelőzési protokoll kidolgozásának és követésének szükségességét.

A Mepilex Border Sacrum kötszer használata

Lépésenkénti útmutató – első felhelyezés

Lépésenkénti útmutató – újbóli felhelyezés

Letölthető dokumentumok

Termékadatok

Kód Méret (cm) Db/doboz Db/karton
       
       
       

Mölnlycke kapcsolódó termékek

Szakmai ismeretek

Tudjon meg többet

'References'

Share this page on social media

Lépjen kapcsolatba velünk
Select your market

Select your market

Mölnlycke Close

Egészségügyi szakember megerősítése

Az Ön által meglátogatni kívánt oldal információi kizárólag egészségügyi szakemberek számára készültek. Az alábbi jelölőmezőre kattintva Ön megerősíti, hogy egészségügyi szakember.