Skip to Main Content

 

Újszerű megközelítés a sebkezelésben

Minél tovább hagyunk egy sebet zavartalanul, annál nagyobb az esély a szövődménymentes gyógyulásra.

Fedezze fel a legújabb innovációinkat

Zavartalan sebgyógyulás

A zavartalan sebgyógyulás középpontjában az a kulcsfontosságú elképzelés áll, hogy a sebgyógyulási folyamat nagy részét a szervezet maga folytassa le a megfelelő sebágy-előkészítést követően  .

Flex-oval-shower.jpg
Exufiber-range-web.jpg
Old-man-with-flex.jpg


Az alternatív megközelítés a kötések gyakori – esetenként akár naponkénti – cseréjét foglalja magába, ami nem csupán megszakítja a gyógyulási folyamatot, de egyben növeli is a fertőzés kockázatát  , illetve szükségtelen fájdalmat és sérülést okozhat a betegnek a zavartalan sebgyógyulással összevetve. Bár a zavartalan sebgyógyulás nem minden beteg és nem minden sebtípus esetében kivitelezhető, úgy véljük, hogy meggyőző kiindulási alapot kínálhat az, amikor megkérdőjelezzük a rendelkezésünkre álló kötéscsere-protokollok célnak történő megfelelőségét.

A változás nehéz lehet, de mi itt vagyunk, hogy minden lépéshez segítséget nyújtsunk. Mi biztosítjuk az Ön számára a termékeket, a képzést és a valós életből származó referenciákat – amire szükségünk van, az az Ön szakértelme és a változás előmozdítására irányuló hozzáállása, illetve segítsége a sebellátás területének átgondolásához létesítménye vonatkozásában.

A helyén marad, egyedülállóan illeszkedik

A protokollok megváltoztatásához és a zavartalan gyógyulás elősegítéséhez olyan kötszerre van szükség, amely addig hagyható a helyén, amíg csak szükséges. A Mepilex® Border Flex nem csupán úgy lett megtervezve, hogy a szabadalmaztatott Flex technológiának köszönhetően a helyén maradjon és egyedülállóan alkalmazkodjon, hanem intelligens váladékkezelési tulajdonsággal is rendelkezik – fenntartva ezáltal a nedves sebgyógyulási környezetet, miközben elkerüli a felázás kockázatát. Végül, a Mepilex Border Flex Safetac® lágy szilikonnal rendelkezik a kíméletes kötszercserék lefolytatásához, csökkentve ezáltal a fájdalmat és a bőrsérülést         . A Mepilex® Border Flex termékcsaládot úgy tervezték meg, hogy a sebgyógyulás minden szakaszára kínáljon megoldást. 

Úgy tervezték, hogy illeszkedjen és a helyén maradjon: A Flex technológiának köszönhetően a Mepilex® Border Flex egyedülálló illeszkedőképessége lehetővé teszi, hogy alkalmazkodjon a test vonalaihoz és mozgásához  . A bőrre gyakorolt nyomás és a sebszélek feszítésének csökkentése fokozza a kényelmet és csökkenti a leválás kockázatát  . Emellett vízálló, így betegei zuhanyozhatnak is  . 

Intelligens váladékkezelés: Magabiztosságot ad Önnek, hogy a kötést hosszabb ideig a helyén hagyhatja, mégis biztosított az optimális sebgyógyulási környezetet.

Kevesebb fájdalom és bőrsérülés: Valamennyi Mepilex® Border Flex kötszer célja a kötszercsere által okozott károsodás csökkentése. Ezt a bevált Safetac® technológiával rendelkező, lágy szilikon sebbel érintkező réteg teszi lehetővé, amely a hagyományos (adhezív) kötszerekhez képest minimálisra csökkenti az okozott fájdalmat és a bőr sérülését, valamint a felázás kockázatát      .

Kötszerek a gyógyulás minden szakaszához: Úgy tervezték, hogy a sebgyógyulás minden szakaszára kínáljon megoldást.

Exufiber® termékcsalád: hatékonyan továbbítja a váladékot**, tisztán eltávolítható

A nagymértékben váladékozó és üreges sebek kezelése kihívást jelenthet, mindeközben ezek a sebek fájdalmasak és aggodalomra okot adhatók lehetnek a betegek számára. A gyógyuláshoz elengedhetetlen a megfelelő feltételek megteremtése. Ez egy nedves környezetet jelent, felesleges váladék nélkül. Tiszta sebágy, amelyet nem zavarnak az elhalt hámsejtek, a sejtmaradványok vagy sejttörmelék. Emellett megakadályozza a biofilm újraképződését, amely akadályt jelenhet a gyógyulásban.

Újszerű megközelítés a krónikus sebek kezelésében

Az Exufiber® termékcsalád újszerű megoldást kínál az nagymértékben váladékozó és üreges sebek kezelésének kihívásaira. A következő generációs Exufiber® kötszerek segítik az optimális gyógyulási környezet megteremtését és csökkentik a szivárgás kockázatát, ami azt teszi lehetővé, hogy akár hét napon át is bátran a helyükön hagyhatók*. Ez elősegíti a zavartalan gyógyulást, és csökkentheti az ápolási időt és a kapcsolódó költségeket.

Továbbítja a váladékot: Az Exufiber® kötszerek azáltal, hogy magukba zárják a folyadékot, hatékonyan továbbítják azt a sebágyból a másodlagos kötés irányába, így csökkentik a folyadék pangásának, a szivárgásnak és a felázásnak a kockázatát    . Akár hét napig*, is a sebben hagyhatók, elősegítve így a zavartalan sebgyógyulást   .

Elősegíti a tiszta sebágy fenntartását: A sebben visszamaradt lepedék és sejttörmelék idegentest-reakciót válthat ki, és ez zavarhatja a gyógyulást  . Az Exufiber® kötszerek az autolitikus sebtisztulás elősegítése által hozzájárulnak a hámsejtek lebontásához  . Mind a használat, mind pedig az eltávolítás során megbízhatóan épek maradnak      .

Megakadályozza a biofilm újraképződését: A biofilm szinte minden krónikus, nem gyógyuló sebben jelen van, és jelenléte megakadályozhatja a gyógyulást  . Az Exufiber® Ag+ csökkenti a biofilm baktériumainak számát és megakadályozza az újraképződést in vivo***    .

 

*Az Exufiber® és Exufiber® Ag+ a seb állapotától és a klinikai gyakorlattól függően akár hét napon át a sebben hagyható. Továbbá, az Exufiber® akár 14 napion át is a sebben hagyható a donorhelyen.
**Az Exufiber® Ag+ esetében, hét napon át fenntartott 0,6 ml/óra áramlási sebességnek kitéve 40 Hgmm nyomás mellett  
***A nemzetközi irányelvek szerinti holisztikus biofilm-kezelési szemlélet részeként (azaz tisztítás, fertőtlenítés és újraértékelés)  

'References'