Nedvszívó kötszer – Mesorb®

Kevesebb kötszercsere, nagyobb költség-hatékonyság, több idő a betegre

A Mesorb®  egy puha, erősen nedvszívó kötszer, amely nagy mennyiségű váladékot képes felszívni és megtartani. A folyadéktaszító hátsó réteg megakadályozza a seb beszennyeződését, valamint védi a ruházatot és az ágyneműt a váladék okozta átázásától.

Nagy nedvesség felszívó és megtartó képesség

A folyadéktaszító hátsó réteg véd a váladék átütődésétől és szárazon tartja a kötszert

Hosszú távú viselésre tervezték

Alakítható és kényelmes a betegek számára

Hatásmechanizmus

A sebváladék felszívódik a sebbel érintkező rétegen keresztül és átkerül a Mesorb® cellulózpép magjába. A rendkívül nedvszívó mag felszívja a váladékot és a légáteresztő hátoldali réteg lehetővé teszi a nedvesség kipárolgását. A hátsó réteg a sebbel érintkező réteg szélei felett fel van hajtva, hogy minimálisra csökkentse a folyadék szivárgását oldalirányból is.

Felhasználási területek

A Mesorb® közepesen vagy erősen váladékozó sebek esetében alkalmazandó. A  Mesorb® használható elsődleges kötésként közvetlenül a seben – vagy másodlagos kötésként, ahol nagy nedvszívó képességre van szükség (pl. a Mepitel® vagy Melgisorb® kötszerek felett).

Alkalmazás
1. Szükség esetén gondosan tisztítsa meg a sebet és szárítsa meg a környező bőrfelületet.
2. A Mesorb® kötszert közvetlenül a seb területére vagy a választott elsődleges kötésre vigye fel, legalább 1 cm átfedéssel a környező bőrre.
3. Rögzítse egy megfelelő rögzítőkötszerrel.
4. A Mesorb® kompressziós kötés alatt is alkalmazható.

A kötéscsere gyakorisága
A Mesorb® kötést a seb klinikai állapotának megfelelően kell cserélni, illetve, ha váladékkal telítődött. Ha a seb állapota rosszabbodik, ne használja tovább, és konzultáljon egészségügyi szakemberrel.

Megosztás

Mextra® Superabsorbent
Mextra® Superabsorbent

Egy kötszer, amely tökéletes precíziója által optimális teljesítményt nyújt és bizalomra ösztönöz