Elgélesedő rostkötszer - Exufiber

Egyedülálló elgélesedő rostkötszer az erősen váladékozó sebek könnyebb kezeléséért

Exufiber® egy steril, nemszőtt rost kötszer, melyet az erősen váladékozó sebek széles skálájának kezelésére fejlesztettünk ki, beleértve többek között a lábszár és lábfej fekélyeit, nyomási fekélyeket és műtéti sebeket. A seb váladékával érintkezésbe lépve az Exufiber géllé alakul. A gél segít fenntartani a gyógyuláshoz szükséges nedves sebkörnyezetet és kötéscsere alkalmáva könnyedén eltávolítható1. Az Exufiber nedvszívó és nedvesség megtartó képesége kiváló2, így csökken a szivárgás és a maceráció veszélye. Az Exufiber  Mepilex Border®  Safetac® technológiával elátott kötszerrel kombinálva is használható, amely elősegíti az optimális gyógyulást és meggátolja a bőr szakadását kötéscsere során, ezáltal kevesebb fájdalmat és traumát okozva a betegnek3,4.

 

Az Exufiber folyadékmegkötő képessége jobb2, mint más elgélesedő rostkötszereké, ezáltal csökken a szivárgás és a maceráció veszélye valamint nedves sebkörnyezetet biztosít a gyógyuláshoz.

Könnyű, kevésbé időigényes, egy darabban történő eltávolítást és cserét tesz lehetővé1,5 hála a magas szakítószilárdságnak – ezáltal csökken a kezelésre fordított idő és nő a beteg kényelme.

Az Exufiber és Mepilex Border kombinációja egyedülálló lehetőséget kínál az erősen váladékozó sebek kezelésére.

Hydrolock® Technológia

 

NoImage

(mm:ss)

Rostkötszer újragondolva

Az Exufibert Hydrolock® technológiával ez erősen váladékozó sebekre tervezték. Az Exufiber a hagyományos rostkötszerektől eltérő szintetikus alapanyagból készül. A Hydrolock technológia révén a kötszer egy zárt rosthálózatot alkot, kevesebb helyet hagyva a folyadékoknak a szabad áramlásra, amely hozzájárul a más elgélesedő rostkötszereknél magasabb nedvességmegtartó képességhez2 és csökkenti a szivárgás veszélyét1. Ezáltal védelmet nyújt a bőr macerációjával szemben.

 

Hogyan működik

A mechanikusan stabilizált rostok egy erős szintetikus alapanyagból készülnek amely nedvességgel érintkezve megduzzad és stabilan megköti a nedvességet. Ezért rendelkezik az Exufiber magasabb (akár 22%-al) nedvességmegtartó képességgel összehasonlítva számos a piacon kapható kötszerrel2.

 

 

Mikor használjuk az Exufiber-t

Az Exufiber váladékozó sebek széles skálájának kezelésére használható, mint például a lábszár és lábfej fekélyei, nyomási fekélyek, részleges mélységű égések, műtéti sebek, donorhelyek, rosszindulatú sebek és bőrhiányok..   

Megosztás
 

Kapcsolódó termékek

Mepilex<sup>&reg;</sup> Border
Mepilex® Border

A Mepilex® Border mindent egyben tartalmazó habkötszer közepes és magas...

Mepilex<sup>&reg;</sup> Border Sacrum
Mepilex® Border Sacrum

A Mepilex® Border Sacrum kombinált habkötszer a keresztcsont-tájéki felfekvésekhez....

Mepilex<sup>&reg;</sup>
Mepilex®

A Mepilex habkötszer krónikus sebekhez, mint például vénás lábszárfekélyek,...

Learn more

How to use Exufiber

Always clean the wound prior to applying Exufiber. Dry the skin thoroughly....

A nyomási fekélyek megelőzése és kezelése

A nyomási fekély a leggyakrabban előforduló, drága és elkerülhető ápolási...

Diabéteszes lábszárfekélyek megelőzése és...

A diabétesszel küzdők száma folyamatosan növekszik, 20301 -ra számuk elérheti...