A nyomási fekélyek globális kihívásai

A nyomási fekély megelőzésének és kezelésének terápiás megközelítése

A nyomási fekély egy fájdalmas seb, amely jelentősen befolyásolja a beteg életminőségét, fájdalmat és stresszt okoz, valamint növeli a halálozás kockázatot. A Mölnlycke Health Care nyomási fekélyekkel kapcsolatos terápiás megközelítése a legjobb gyakorlatokat és a bizonyítékokon alapuló tudás kiterjedt tárházát foglalja magában. Tudjon meg többet az alábbiakban vagy kattintson az alábbi felsorolásjelekre.

Ajánlott termékek:Mepilex Border Sacrum, Mepilex Border és Mepilex

A felfekvések története

A nyomási fekély nem új jelenség. Az első esetekről már évezredekkel ezelőttről lehet olvasni a szakirodalomban....

Költséges sebek

A nyomási fekélyek gazdasági hatása világszerte jelentős az egészségügyben....

Kockázati tényezők

Both intrinsic and extrinsic factors should be considered when assessing the risk for a patient developing pressure ulcers....

A felfekvések kategóriái

Egy seb állapotának leírására - az EPUAP és a NPUAP ajánlása szerint - a sebeket 4 kategóriába soroljuk. ...

Megelőzési stratégiák

A nyomási fekély megelőzési stratégiája magába foglalhatja a Mepilex Border kötszer használatát - más értékelések mellett....

Sikeres kezelés

Ma már ismert, hogy vannak helyzetek, amikor a nyomási fekély elkerülhetetlen....

 

 

 

A felfekvések ismertetése

A felfekvés a meghatározás szerint "a bőr és/vagy az alatta lévő szövet lokalizált sérülése, rendszerint csontos kiemelkedő testrészen, amely a nyomás, vagy a nyomással kombinált nyíró feszültség hatására alakul ki." Számos további tényező járulhat hozzá a felfekvések kialakulásához; e tényezők jelentősége még mindig nem tisztázott"1

A felfekvések előfordulásáról és gyakoriságáról megfelelő szakirodalom áll rendelkezésre, s ezek a szakellátási terület szerint változnak; például, a beszámolók szerint gyakran magasabb arányban fordul elő konkrét szakterületeken, mint például az intenzív ellátásban vagy idősgondozásban, és a keresztcsont valamint a sarok a leggyakrabban érintett területek.

Amellett, hogy az Ön betege számára fájdalmat és szenvedést okoznak a felfekvések, jelentős terhet rónak világszerte az egészségügyi rendszerekre a megnövekedett ápolási idő, kórházi tartózkodás, fogyóeszközök és gyógyszerek iránti nagyobb igény révén. Például az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálatában a felfekvések éves becsült költsége 1,4-2,1 milliárd font, amely a szolgálat teljes kiadásának 4 %-a15.

Az egészségügyi szakemberek tényleges kihívásainak szoros figyelemmel kísérése segítségével egy átfogó terápiás megközelítést alakítottunk ki a felfekvések megelőzésére, melynek során meghallgattuk az egészségügyi szakembereket és szakmai vitákat kezdeményeztünk, valamint megfelelő kutatásokat végeztünk, melynek eredményeként korszerű termékeket fejlesztettünk ki. A Mepilex Border az egyik olyan termék, amelyet széles körben használnak manapság a felfekvések kezelésére és megelőzésére.


Referencia

1. Walsh, N. et al. Pressure Ulcer Prevention of Stage 2 and Deep Tissue Injury in Critical Care: A Pilot Study. Poster presentation at the WOCN Congress, 2011.
2. Padula, W. et al. Improving the Quality of Pressure Ulcer Care With Prevention, A Cost-Effectiveness Analysis. Medical Care 2011; 49(4).

Megosztás

NoImage

(mm:ss)