A kihívás lényege, hogy idő- és költségmegtakarítást érjenek el a műtőben.

Több idő a betegek kezelésére, fokozott hatékonyság

A csökkentett állami költségvetések és támogatások korszakában a legtöbb kórház vezetőségének meg kell találni a költségmegtakarítás módjait. Ez vonatkozik egy adott kórház minden osztályára és a műtőre egyaránt. Az egynapos sebészeti eljárások, a bonyolult közbeszerzések megnövekedett száma, valamint az anyagkezelést érintő leépítések azon kihívások közé tartoznak, amelyekkel foglalkozni kell. Egyes kórházaknak meg kell ezzel küzdeniük annak ellenére, hogy nem rendelkeznek kellő személyzettel, és egyidejűleg javítaniuk kell a műtők forgalmát is. A műtő személyzete hosszú órákig végzi a műtéteket, így a dolgozók túlóráinak költségei túlléphetik a költségvetést. Továbbá bizonyos kórházak esetén nincs elég idő a tervezésre, jelentések készítésére és nyomonkövetésre. Mindez stresszes munkakörnyezethez vezethet, illetve a hatékonyság növelésének szükségességét vonja maga után.

Tudjon meg többet arról, hogy a Mölnlycke Health Care milyen segítséget tud adni műtéti hatékonyságot növelő megoldásával.

A költségvetésnek való megfelelés

Több beteg számára minőségi ellátás biztosítása változatlan vagy akár csökkentett költségvetés mellett is olyan kihívás, amellyel ma számos kórház néz szembe. A műtő bármely kórház egyik leginkább költségigényes részét jelenti. Természetesen a kórház vezetőségének meg kell találnia a költségmegtakarítás módjait a műtőben.

Az erőforrások kérdését jól illusztrálja, hogy az orvosi eszközökre fordított kiadások a teljes egészségügyi költségek csupán 3%-át teszik ki, míg a kórházi szervezet, mint például személyzet költségei 70%-ot képviselnek. A műtő a kórház egyik leginkább erőforrás- és költségigényes része.

Nincs elég idő a betegek számára.

A műtéti eljárások számának növekedése az összetett közbeszerzésekkel, létszámleépítésekkel és a rossz hatékonyságú adminisztrációval együtt a betegekre fordított idő csökkenését eredményezheti. A személyzet értékes idejét nem használják ki optimális módon, mely felesleges stresszt okoz az egészségügyi szakemberek számára.

Azonban a műtők előkészítési idejének csökkenése jelentős idő-, tehát költségmegtakarítást jelenthet. A műtő személyzete által tapasztalt stressz csökkenése jobb eredményeket biztosíthat a betegek számára is, valamint növeli a személyzet elégedettségét, és csökkenti a fluktuációt. További hatékonyság növekedés származik a korszerű és egyszerűen használható termékek alkalmazásából. Mindent egybevetve, ez fokozott idő- és költségmegtakarítást eredményez, valamint növeli a betegekre fordított időt. 

A mi megoldásunk - több betegnek jobb ellátás.

Műtő hatékonyságot növelő megoldásunk három fő elem köré épül – így időt és erőforrásokat takarít meg az Ön számára: eljárásspecifikus termékek, képzés és támogatás, valamint lean ellátás és logisztika .

A műtő hatékonyságát célzó megoldásunk célja, hogy segítsen az Ön kórházának több időt felszabadítani a betegek számára, valamint költségmegtakarítást elérni – azzal az érzéssel együtt, hogy ellenőrzést gyakorolnak a folyamatok felett, és képesek fokozni a műtő kihasználtságát és hatékonyságát. Tapasztalatainkra támaszkodva mindvégig segítünk Önnek a személyre szabott műtéti egységcsomagok kialakításában, ezenfelül képzést és a felhasznált anyagok nyomonkövetését is biztosítjuk Önnek. Ez mind azt szolgálja, hogy javítsuk a műtő forgalmát, nagyobb hatékonyságot érjünk el, és segítsünk Önnek, hogy több beteg számára jobb ellátást nyújtson.

Eljárásspecifikus termékek – az optimális egységcsomag kialakítása

Az eljárásspecifikus termékek segíthetnek növelni a műtő forgalmát, valamint segítségükkel idő, energia és erőforrás megtakarítás érhető el. Az optimális egységcsomag kialakítása megfelelő útmutatást igényel. Az egységcsomag összeállítása jelentős szerepet játszik a műtő betegforgalmának javításában és hatékonyságának megteremtésében .

Megosztás