A személyzet és a beteg biztonsága

ProcedurePak® egységcsomagok és az Európai Unió szúrásos, vágásos balesetekre vonatkozó irányelve

Szerző : Mölnlycke Health Care, július 11 2014Bejegyzések: A személyzet és a beteg biztonsága

Biztosítsa a lehető legnagyobb biztonságot a műtői személyzet és a páciensek számára azáltal, hogy ProcedurePak® egységcsomagjaiba a megfelelő komponenseket választja, melyek megfelelnek az Európai Unió szúrásos, vágásos balesetekre vonatkozó irányelvének is.

A Mölnlycke Health Care olyan biztonságos komponensek széles kínálatát nyújtja, amelyek speciális védelmi mechanizmussal vannak ellátva, illetve olyan termékeket, amelyekkel az egyes beavatkozások biztonságosabban végezhetőek el a műtőben, ezzel is növelve mind a műtői személyzet, mind a páciensek biztonságát.

Tudjon meg többet az EU szúrásos, vágásos balesetekre vonatkozó irányelvéről!.

Példák olyan komponensekre, amelyek beilleszthetők a már létező, illetve új ProcedurePak® egységcsomagokba

 

Tűk

A biztonságos injekciós tűk széles választékának köszönhetően a védőkupak visszahelyezése többé nem jelenthet problémát. A kínálatban a luer lock ill. luer slip fecskendőkhöz illeszkedő termékek egyaránt megtalálhatóak. Egyik legnépszerűbb komponensünk a BD Eclipse™ tű. Az egy kézzel is egyszerűen aktiválható védőburok a visszapattintható kapoccsal kombinálva biztonságosan és végérvényesen beborítja a tű hegyét.

 

Szikék

A behúzható pengével rendelkező szikék jelentősen csökkentik a sérülés kockázatát a szike használata illetve eldobása közben. A pengét nem kell a szikéről eltávolítani, elegendő egyszerűen visszahúzni, mielőtt kidobnánk a hulladéktárolóba. A Mölnlycke által kínált biztonságos szikék között megtalálható minden olyan közkedvelt méret, amelyet a legnagyobb gyártók forgalmaznak.

 

Penge eltávolító

Ha a többször használatos szikét alkalmaz, szüksége lesz egy penge eltávolító eszközre. Ezek segítségével bármilyen méretű penge eltávolítható és a szennyezett pengét látható helyen tárolhatja egészen a post-operatív eszköz ellenőrzésig.

.

 

Mágneses eszközpad

pillekönnyű mágnespad a fém eszközök biztonságos, érintés nélküli szállítását, valamint az eszközök biztonságos tárolását is biztosítja a beavatkozás alatt.

 

Műszertartó tálca

Annak érdekében, hogy elkerülhessük a sérüléseket, amikor a műszerelő nővér a sebésznek adja át az eszközöket, a Mölnlycke különböző kialakítású műszertartó tálcát is kínál.

 

Sziketároló

A sziketároló a szikék ideiglenes tárolását biztosítja biztonságos pozícióban az egyszerűbb használat érdekében. A tároló kemény anyaga segít megelőzni a véletlen baleseteket, illetve a lepedő vagy a műszerasztal terítő megsérülését.

Tűtároló doboz

A Mölnlycke Health Care a tűtároló dobozok széles kínálatát nyújtja, hogy Ön a leginkább megfelelőt választhassa egyedi egységcsomagjához: hab, mágneses, penge eltávolítós, átlátszó tetejű. A doboz a tűk tárolására szolgál és ezáltal könnyen hozzáférhetőek lesznek a beavatkozás alatt.

 

Éles eszköz tároló

ProcedurePak® egységcsomagjaiba éles eszköz tárolót is választhat, amely az elhasznált éles eszközök végső tárolására szolgál. Válassza az igényeihez leginkább illeszkedő méretet!

Füstelvezetés

A szövetek átvágására és a megfelelő véralvadás biztosítására használt diatermiás eszközök műtéti füstöt generálnak. A műtéti füsttel járó veszélyek csökkentése érdekében a füstelvezetés hatékony módszernek bizonyult a levegő minőségének javítására a műtőben a páciensek és a szakemberek számára egyaránt. A ProcedurePak® egységcsomagokban a SafeAir™-hez hasonló összetevők is megtalálhatóak, ami egy egyszer használatos diatermiás kés egy teljesen integrált füstelvezető funkcióval. Más diatermiás rendszerekhez is csatlakoztatható (pl.:Erbe, Valleylab, Megadyne).

A laparoszkópos műtétek során keletkező műtéti füstöt és aerosolokat el kell távolítani a peritoneumról egy többszörös, aktív-szén szűrő réteg segítségével. A Mölnlycke olyan szűrőt kínál, amely szivárgás nélkül csatlakoztatható a trocarhoz.


 

"Időkérés" lepedő

A műtős személyzetnek számos előkészületet és ellenőrzést kell elvégeznie, mielőtt az operáció elkezdődhet. Ez a lepedő azt hivatott elősegíteni, hogy az egyeztetés során minden egyes részletre a megfelelő precizitással kitérjenek.

Az „időkérés” lepedő a műszerasztalra helyezhető el, hogy a műtői személyzet minden tagja számára látható és egyértelmű legyen, hogy a beavatkozás előtti végső ellenőrzés az előírt protokolloknak megfelelően történik.


 

Drain rögzítés

A Mölnlycke Health Care egyedülálló választékot kínál a mellkasi és hasi drainek, epidurális és CVC katéterek rögzítésére szolgáló eszközökből, feleslegessé téve ezáltal ezeknek az eszközöknek a varratokkal történő rögzítését, ami manapság már elavult módszernek számít. A drainek, katéterek biztonságos rögzítése csökkenti a véletlen elmozdulás, kicsúszás lehetőségét. Az átlátszó hidrokolloid borítás lehetővé teszi a szúrási hely folyamatos megfigyelését és hatékony védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben.

 

Műtéti kesztyűk

A fentebb bemutatott ProcedurePak® egységcsomag komponenseken felül, a Mölnlycke Health Care kínálatában megtalálható a Biogel® műtéti kesztyűk teljes választéka is. A nem észlelt kesztyűn keresztüli szúrások a szakemberek és a páciensek számára egyaránt óriási veszélyt jelentenek. A kesztyűn keresztül elszenvedett szúrások közel 92%-át ugyanis nem észlelik a műtéti beavatkozások közben.1

Dupla kesztyűs megoldásunk, a Biogel® jelző rendszere, vizuálisan láthatóvá teszi a szúrásokat, és ezáltal segít csökkenteni a fertőzés veszélyét a szakemberek és a páciensek körében egyaránt.

 

 

Referencia

  1. Wigmore SJ & Rainey JB, ‘Use of Coloured Undergloves to Detect Glove Puncture.’ BSJ 1994: 81: 1480
Megosztás

BARRIER operációs kabátok
BARRIER operációs kabátok

A változó műtéti követelmények a védelem és a kényelem különböző kombinációit teszik szükségessé. A BARRIER® operációs kabát...

A megfelelő operációs kabát kiválasztása
A megfelelő operációs kabát kiválasztása

Az operációs kabátot a műtéti seb mikrobiális fertőzésének megelőzésére fejlesztették ki. Fontos a műtéti eljárás követelményeinek...