Őrizzük meg a gyermekek mosolyát!

június 29 2015

A Mölnlycke Health Care immáron 10. évfordulóját ünnepelte 2014-ben annak, hogy részese lehet az Operation Smile jótékonysági kezdeményezésnek, amely ingyenes műtéti beavatkozásokat biztosít világszerte olyan gyermekek számára, akik ajak vagy szájpad hasadékkal, illetve más hasonló arci deformitásokkal születnek.

A Mölnlycke Health Care tavaly jótékonysági keretének mintegy felét ajánlotta fel a kezdeményezés támogatására, melynek köszönhetően 84 gyermek életminőségét sikerült megváltoztatni Brazíliában - mindössze egy hónap alatt - a korrekciós műtét elvégzése által.

Az ajak vagy szájpad hasadékkal születő gyermekek számára az étkezés, az ivás, a beszéd és a társadalmi beilleszkedés egyaránt súlyos problémát jelent. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslései alapján nagyjából 5000 kisbaba születik hasonló rendellenességekkel évente az országban. Még azokban a városokban is, ahol van kórház vagy egészségügyi intézmény, komoly nehézségekbe ütközik a korrekciós műtétek elvégzése, nem is beszélve a jóval izoláltabb területekről, ahol ezeknek megvalósítása szinte lehetetlen.

Egy mosoly, amiről érdemes beszélni

2014 szeptemberében a jótékonysági misszióban részt vevő szakemberek nemcsak 84 új páciensen hajtottak végre korrekciós műtétet, de számos korábbi, a programban részt vevő páciens poszt-operatív ellenőrzését is elvégezték.

Közülük az egyik Talita, aki most 8 éves. Talitán 2010-ben végezték el az Operation Smile program keretein belül az ajak hasadék, majd 2012-ben a szájpad hasadék korrekciós műtétet, melyet a Mölnlycke Health Care támogatott. A beavatkozásnak köszönhetően, Talita beszédkéssége az elvárt mértéken felül javult, így már szívesen jár iskolába az osztálytársaival.

Nézzen meg egy videót Talitáról!

Talita holding her before picture

Talita – a korrekciós műtét előtt és után

A pénzügyi felajánlásokon túl

A pénzügyi támogatáson túl vállalatunk közel 250.000 pár Biogel® steril műtéti kesztyű és további 10.000 darab kötszer felajánlásával biztosítja évente a program sikerét. Ráadásul önkéntes alapon munkatársaink személyesen is részt vehetnek a misszióban. Eddig több mint 30 alkalmazottunk döntött már úgy, hogy személyesen is hozzájárul a gyermekek mosolyának megóvásához, Bolíviától Indiáig.

Néhány évvel ezelőtt Helene Fonteix, egyik termékmenedzserünk is jelentkezett a programba. Elmondása szerint olyan élményekkel gazdagodott, melyeket sosem fog elfelejteni:

„ Az Operation Smile program keretében annak szenteltük minden időnket, hogy minél kényelmesebbé és elviselhetőbbé tegyük az operációt a gyerekek számára. Önkéntesként olyan tapasztalatokat szereztem, ami a jövőben alapvetően meg fogja határozni a mindennapi munkámat. Azok a gyerekek, akiken segítettünk, életük végéig emlékezni erre! Ez csodálatos érzés!”

Hogyan segíthet Ön is?

Az Operation Smile kampányirodái világszerte elérhetőek. Ha szeretne közreműködni a gyermekek mosolyának helyreállításában, az alábbi linken jelentkezhet önkéntesnek, vagy támogathatja a jótékonysági alapot: Elérhetőségek. Látogasson el a kezdeményezés weboldalára is!