Richard Twomey az új vezérigazgató

Richard Twomey nyerte el a Mölnlycke vezérigazgatói pozícióját Pierre Guyot elől

április 25 2014

A Mölnlycke Health Care mai bejelentése alapján a jövőben Richard Twomey tölti be a vállalat vezérigazgatói pozícióját. Richard 2014. február 1-jén csatlakozott a vállalathoz, a vezérigazgatói pozíciót pedig hivatalosan 2014. április 1-től látja el. Richard Pierre Guyottal szemben aratott sikert, aki 2007 óta vezette a Mölnlycke Health Care vállalatát. Pierre átmenetileg továbbra is a vállalat kötelékében marad, hogy megkönnyítse az átállási időszakot.

Gunnar Brock, a Mölnlycke Health Care elnöke elmondta:

„Nagyon örülök Richard Twomey kinevezésének, hiszen szilárd egészségügy-technikai háttérrel és jelentős tapasztalattal bír a növekvő vállalkozások vezetése terén. Szeretném ugyanakkor Pierre-nek is megköszönni az elmúlt 7 évben vezérigazgatóként végzett munkáját.  Ezalatt a Mölnlycke Health Care nagyon sikeres fejlődésen ment keresztül, mind a növekedés, mind a profitabilitás tekintetében, és a vállalat kétségtelenül számos piacon vezető pozíciót vívott ki magának.”

Börje Ekholm, az Investor AB vállalat elnöke és vezérigazgatója az alábbiakat mondta:

„Őszintén hiszem, hogy Richard Twomey jó választás volt, a szakmai tudása és tapasztalata minden bizonnyal a Mölnlycke Health Care további fejlődését szolgálja majd. Szeretném én is megköszönni Pierre-nek a kiemelkedő munkáját, mellyel vezető vállalattá tette a Mölnlycke Health Care-t a maga területén. Irányítása alatt a vállalat ugyanis egy Észak-Európára fókuszáló játékosból, egy nemzetközi, vezető vállalkozássá nőtte ki magát egy olyan piacon, ahol óriási a verseny."

A walesi származású Richard Twomey korábban a californiai székhelyű, fogszabályzással foglalkozó Align Technology vállalat nemzetközi alelnöke volt, de azt megelőzően is számos magas beosztást töltött be a Johnson & Johnson különböző divízióiban, illetve a DePuy International Ltd. elnöke volt.

A göteborgi székhelyű svéd Mölnlycke Health Care vállalat története 1849-ig nyúlik vissza. A vállalat 1997-ben vált függetlenné és 2007 óta többségi tulajdonosa az Investor AB.  A vállalat több mint 7400 alkalmazottat foglalkoztat több mint 30 országban világszerte.

Richard Twomey